Dit is mij toegestuurd via een mailtje van de ICG te Groningen :
Datum Tijd
09-12-05 / 16:32
Info over warenwetbesluit hygiënevoorschriften tatoeëren en piercen
Voor wie?: Dit warenwetbesluit gaat gelden voor piercers, tatoeeërders, juweliers die oorbelletjes aanbrengen, schoonheidsspecialisten die permanente make-up aanbrengen.
Wanneer?: Het wetsvoorstel wordt in december behandeld in de tweede kamer. Hierbij worden geen vragen of bezwaren verwacht. De verwachting is dat het wetsvoorstel wordt aangenomen en per 1 januari 2006 van kracht zal zijn
Bekendmaking onder ondernemers: Het ministerie van VWS zal het in werking treden van het warenwetbesluit landelijk bekend maken zo wordt verwacht (onduidelijk is nog via welke media en in welke vorm). De VWA zal enkele voorlichtingssessies voor ondernemers verzorgen.
Uitvoering: De ondernemers zoals genoemd in het warenwetbesluit moeten zelf een hygiënecontrole aanvragen bij de GGD. Zij krijgen hiertoe de tijd tot 1 april 2006. De GGD voert de controles uit (en krijgt hiervoor gedurende het gehele jaar 2006 de tijd). Afhankelijk van het feit of de ondernemer een controle heeft aangevraagd en wat de bevindingen van deze controle zijn wordt in een landelijke database een kleurcode afgegeven. De VWA (voedsel en warenautoriteit afd. keuringsdienst van waren) onderneemt actie afhankelijk van de kleurcodering in het databestand. Dus de GGD controleert, de VWA sanctioneert. De ondernemers zullen de controles zelf moeten betalen (de kosten van een controle zullen nog definitief moeten worden vastgesteld).
De richtlijnen: De richtlijnen, opgesteld in opdracht van het ministerie van VWS, uitgevoerd door het LCHV (ook de GGD Groningen heeft hieraan meegewerkt) zijn te verkrijgen via internet, ondernemers kunnen ze hier downloaden via www.ggdkennisnet.nl/lchv.
November 2005
Met vriendelijke groet,
Informatie Centrum Gezondheid
De Hulpverleningsdienst besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de aan u verstrekte informatie. Ondanks dat, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is. Aan de inhoud van dit e-mailbericht, alsmede aan de informatie in eventuele bijlagen kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend.